sobota 3. září 2011

Výlet na Nikolajevskou sopku

Dnes jsme se probudily do krásného slunečného dne a tak jsme využily situace k procházce na Sopku, která je kousek za našimi kolejemi. I když ční nad všechny okolní kopce, má necelých 500 m.n.m. (koleje - 300m.n.m.). Hned za školou se rozprostírá březový les s kapradím a s mnoha cestičkami, které se v zimě mění na báječné běžkařské trasy - už se těším! Také je zde veliký sportovní areál, kde dnes trénovali biatlonisti. My jsme zamířily ke skokanským můstkům, a že kolem nich pod vlekem dojdeme na vrcholek nalovit krásné fotky. Skokanské můstky nejsou úplně v nejlepším stavu, tak jsem zvědavá, jestli je budou v zimě využívat.
S hlavou v oblacích jako vždy jsem šlapala do kopce, a aniž bych si čeho všimla, překročila jsem (naštěstí) zmiji tlustou jak zahradní hadici. Bystřejší Klárka ji zmerčila, měla už ale nakročeno, takže zmiji přehopsala taky: Víš o tom, že jsi málem šlápla na zmiji??? Zmije si v klídku odšustila do trávy.. Takže odteď Klárka chodí přede mnou. Potkaly jsme pak ještě užovku…
Dnešní počasí bylo provoněné podzimem a prohřáté sluníčkem, mam moc ráda tutu atmosféru. Výhledy ze Sopky byly úžasné, Jenisej a lesy Sibiře jsou prostě fascinující, stejně tak prapodivné rostlinky, co rostly na stráních. Potkaly jsme zase zemní veverku - burunduka a nechala se dokonce i vyfotit, tak můžeme srovnat s Ivet veverkama z Finska, protože burunduk se vyskytuje od Finska až po sem. (tak jsem prošmejdila Ivetiny fotky a má tam jinou veverku…)
Burunduk


cesta z města

 skokanský můstek

 nahoru to šlo, dolu to bylo horší






 Klárča mizí do divočiny



 vpravo od můstku je naše kolej

no byl to ale vegáč :-)

výstup si zasloužil odměnu, Žatecký Gus z Novosibirska a  místní Los,
pivo tady mají vcelku dobré..

Žádné komentáře:

Okomentovat